Κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ.

γράφει ο Γιάννης Σταμούλης
Κάθε Παρασκευή βράδυ, η αίθουσα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού γεμίζει με φως, ιστορίες και κινηματογραφική μαγεία. Οι κινηματογραφικές βραδιές του ΜΕΟ έχουν γίνει πλέον θεσμός, προσκαλώντας τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου να απολαύσουν επιλεγμένες ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, με ατμόσφαιρα, διάθεση και πολλές φορές… συζήτηση μετά το τέλος της προβολής.
16 Μαΐου: «Los Olvidados»

(Ξεχασμένοι από την κοινωνία) είναι μεξικανική δραματική ταινία του 1950, σε σκηνοθεσία Λουίς Μπουνιουέλ. Ο Πέδρο (Αλφόνσο Μεχία) είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι, που ζει με τη μητέρα του (Εστέλα Ίντα) που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στερώντας από το μικρό αγόρι τη στοργή. Ο Πέδρο της ορκίζεται ότι η συμπεριφορά του θα αλλάξει, αλλά οι συναναστροφές του με μια ομάδα αλητών, τον οδηγούν στην εγκληματικότητα.
23 Μαΐου: «Στη Φωλιά του Κούκου» (One Flew Over the Cuckoo’s Nest)

Ένα ψυχολογικό δράμα του 1975, σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν, βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Στο Όρεγκον του 1963, ο Ραντλ Πάτρικ Μακ Μέρφι (Τζακ Νίκολσον) ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που εκτίει μικρή ποινή σε αγροτική φυλακή, μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική. Ο Μέρφι ελπίζει πως εκεί θα περάσει τους τελευταίους μήνες της ποινής του σε ένα περιβάλλον πιο ήρεμο… Ένας εξαιρετικός Τζακ Νίκολσον!
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
